3699970519_0068256df3.jpg

 

Vaniljainen mansikka kakku

Pohja:

300g digestive keksejä

vajaa 2dl juoksevaa voita

täyte:

5 liivatelehteä

2,5dl vispautuvaa vanilja kastiketta

2,5dl vanilja jogurttia

mansikoita

kiille:

3dl lantrattua mehua

3 liivatelehteä

 

Murskaa keksit mahdollisimman pieniksi muruiksi. Sekoita murujen joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Pingota leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle. Kaada muru-voi seos vuokaan ja painele tiiviiksi pohjaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon jogurtti. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Asettele viipaloidun mansikat vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi hyytymään. Kun kakku on hyytynyt kunnolla levitä mansikka viipaleita myös päälle ja tee kiille.

Kiehauta 3 dl lantrattua mehua ja sulata liotetut  liivatteet joukkoon, anna jähtyä hieman (kiille ei saa olla kuumaa kaadettaessa kakun päälle) Ja nosta kakku taas vähintään tunniksi hyytymään jääkaappiin.

 

Itse käytin liivatelehtien sijasta jauhetta, ja taas kerran täytyi todeta etten sitä osaa käyttää... Taidan tästä lähin pysytellä lehdissä... Nuo ohjeen määrät saattaa myös heittää jonkun verran, kun summissaan vain heitin jotain yhteen...