Pohja:
4 kanamunaa
1.5 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
raparperia
Täyte:
2dl mansikkahilloa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa reunallinen uunipelli leivinpaperilla. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri (itse lisäsin vielä vähän vaniliinisokeria) vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kaapimella sekoittaen. Kuori raparperi ja tee sopivan kokoisia paloja. Levitä taikina pellille ja painele raparperinpalat pohjaan. Paista uunin keskitasolla 6-8 min. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa torttu sille. irrota alustana ollut leivinpaperi. Levitä hillo torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta alas piiloon. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä.
Kommentit