3738033077_22047300ab.jpg

 

Pohja:

4 kanamunaa

1.5 dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

3/4dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

raparperia

Täyte:

2dl mansikkahilloa

 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa reunallinen uunipelli leivinpaperilla. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri (itse lisäsin vielä vähän vaniliinisokeria) vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kaapimella sekoittaen. Kuori raparperi ja tee sopivan kokoisia paloja. Levitä taikina pellille ja painele raparperinpalat pohjaan. Paista uunin keskitasolla 6-8 min. Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa torttu sille. irrota alustana ollut leivinpaperi. Levitä hillo torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen ja jätä saumakohta alas piiloon. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä.