12-14 kaurakeksiä
1dl vahvaa kahvia
täyte:
2 liivatelehteä
3rkl vahvaa kahvia
2 keltuaista
1dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
väliin ja pinnalle:
2rkl kaakaojauhetta
Kastele keksit nopeasti kylmällä kahvilla ja painele pyöreän vuoan pohjalle, varo etteivät pehmene liikaa
Pane liivatelehdet likoon viideksi minuutiksi. Purista niistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Anna vähän jäähtyä
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vanilliinisokeri, notkistettu tuorejuusto ja liivateseos.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto kaapimen avulla kevyesti täytteeseen.
Levitä puolet täytteestä keksipohjalle ja siivilöi pinnalle puolet kaakaojauheesta. Pane loppu taikina pieninä kekoina tortun pinnalle ja painele varovasti tasaiseksi niin, että väliin jäänyt kaakaokerros ei paljon liiku.
Anna tortun jähmettyä kylmässä väh. 3 tuntia. Jähmettymistä voit nopeuttaa panemalla tortun peitettynä pakastimeen. Siivilöi pinnalle vielä kaakaojauhetta.
Tarjoa tiramisu jälkiruokana tai kahvin kanssa.
Itse muuntelin ohjetta sen verran etten laittanut väliin kaakaojauhetta koska minulla oli niin iso vuoka. Tämä on aika pieni ohje mutta hyvin riittää makean nälkään
Ja tosiaan keksien kastamisessa kahviin kannattaa olla tosi tarkka. En ole pitkään aikaan tehnyt tätä ja nyt taas pohjasta tuli liian märkä, mutta hyvältä se maistuu silti
Kommentit