12-14 kaurakeksiä

1dl vahvaa kahvia

täyte:

2 liivatelehteä

3rkl vahvaa kahvia

2 keltuaista

1dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 valkuaista

väliin ja pinnalle:

2rkl kaakaojauhetta

 

Kastele keksit nopeasti kylmällä kahvilla ja painele pyöreän vuoan pohjalle, varo etteivät pehmene liikaa

Pane liivatelehdet likoon viideksi minuutiksi. Purista niistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Anna vähän jäähtyä

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vanilliinisokeri, notkistettu tuorejuusto ja liivateseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto kaapimen avulla kevyesti täytteeseen.

Levitä puolet täytteestä keksipohjalle ja siivilöi pinnalle puolet kaakaojauheesta. Pane loppu taikina pieninä kekoina tortun pinnalle ja painele varovasti tasaiseksi niin, että väliin jäänyt kaakaokerros ei paljon liiku.

Anna tortun jähmettyä kylmässä väh. 3 tuntia. Jähmettymistä voit nopeuttaa panemalla tortun peitettynä pakastimeen. Siivilöi pinnalle vielä kaakaojauhetta.

Tarjoa tiramisu jälkiruokana tai kahvin kanssa.

 

Itse muuntelin ohjetta sen verran etten laittanut väliin kaakaojauhetta koska minulla oli niin iso vuoka. Tämä on aika pieni ohje mutta hyvin riittää makean nälkään Silmänisku

Ja tosiaan keksien kastamisessa kahviin kannattaa olla tosi tarkka. En ole pitkään aikaan tehnyt tätä ja nyt taas pohjasta tuli liian märkä, mutta hyvältä se maistuu silti Hymy